2022. će nam ostati u sjećanju po ovih pet sjajnih trenutaka

2022. će nam ostati u sjećanju po ovih pet sjajnih trenutaka

Naša je misija svake godine dodatno učvrstiti poziciju tržišnog lidera u proizvodnji i preradi vrhunskoga maslinova ulja, kao i ostalih proizvoda namijenjenih gourmet segmentu tržišta. Minulu 2022. pamtit ćemo po nekolicini važnih i nama jako dragih koraka u tom smjeru.

Osnažili smo našu tržišnu poziciju 

Nakon što smo, zahvaljujući sredstvima Programa ruralnog razvoja RH putem natječaja za tip operacije 4.2.1. – Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima, ostvarili od oko 930.000 kuna za ulaganja u proširenje proizvodnih i skladišnih kapaciteta, uspješno smo sagradili moderan pogon u Dicmu te osigurali povećanje kapaciteta punjenja za tri puta, uz povećanje efikasnosti. Skladišni kapacitet podigli smo na 75.000 litara u tankovima od inoksa s regulacijom temperature, zatvorenim cjevovodom i sustavom za inertni plin radi čuvanja ulja. Sve navedeno omogućilo nam je da svojim kupcima i partnerima u maloprodajnom, HoReCa i industrijskom segmentu osiguramo još snažniju dostupnost naših maslinovih ulja.

Potvrdili smo najvišu razinu kvalitete proizvodnje

Svoju odgovornost da kupcima osiguramo najkvalitetnije proizvode shvaćamo vrlo ozbiljno. Sigurnost i kvalitetu proizvodnje u pogonu Orgule i u strogo kontroliranim uvjetima potvrdili smo HACCP certifikatom koji se odnosi na cjelokupni lanac i sve korake u proizvodnji: punjenje i pakiranje maslinovih ulja, proizvodnju i pakiranje aromatiziranih maslinovih ulja, punjenje i pakiranje morskih soli sa začinima i cvijeta soli, kao i punjenje te pakiranje biološkog maslinova ulja.

Povećali smo potražnju, proizvodnju i preradu maslinova ulja

Naša maslinova ulja nastaju preradom najkvalitetnije sirovine u Marušićima, uljari koja posjeduje certifikat za ekološku preradu maslina, čime se maksimalno zadržavaju hranjivost i kvaliteta. Zahvaljujući svemu tome, Orgulina ulja svakodnevno bira velik broj maloprodajnih i veleprodajnih kupaca različitih profila, sve više okrenutih najkvalitetnijim lokalnim proizvodima. U skladu s povećanom potražnjom, a i kako bismo zadovoljili različite potrebe i preferencije, kontinuirano razvijamo i plasiramo nove proizvode šireći asortiman proizvoda i kanale prodaje.

Zlatna medalja i ʻOdabrale mameʼ

Iznimno smo ponosni što je u našoj uljari u Marušićima prerađeno ulje maslinara Nevena Kovačića Sise, a potom i ovjenčano Zlatnom nagradom NYIOOC World u New Yorku. Nizu priznanja (ekstradjevičansko maslinovo ulje ZLATNO, maslinovo ulje sa začinima i morske soli sa začinima već nose oznaku “Hrvatska kvalitetaˮ koju dodjeljuje HGK) prošle se godine priključilo još jedno: Orgula maslinovo ulje u 2022. je postalo i ponosni nositelj oznake “Odabrale mameˮ.

Približili smo se još većem broju kupaca

Naši proizvodi već dulje vrijeme nose oznaku “Hrvatska kvalitetaˮ, što znači da zadovoljavaju više razine kvalitete od onih utvrđenih zakonodavnim okvirom i kriterijima za konkretnu vrstu i kategoriju proizvoda. Kako bismo pridonijeli dodatnoj promociji i prepoznatljivosti naših proizvoda, tijekom 2022. godine pridružili smo se brojnim akcijama, promovirajući naša vrhunska maslinova ulja. Godinu smo zaključili s čak dvije takve akcije – predblagdanskom promotivno-prodajnom akcijom “Darujmo hrvatskoˮ Županijske komore Split te uspješnom suradnjom s portalom Journal.hr. Sudjelovali smo i u panel-raspravama promičući mediteranski način prehrane, u kojem je upravo kap maslinova ulja nezaobilazna namirnica, a tim ćemo se aktivnostima nastaviti posebno posvećivati i u 2023.

Više novosti:

× Javite nam se