Savjeti nutricionista

Prehrana trudnica 1

Maslinovo ulje i prehrana trudnica

S obzirom na svoj jedinstveni sastav, maslinovo ulje jedno je od najzdravijih ulja, a posebno se to izražava kada je u pitanju prehrana trudnica. Prednosti konzumacije maslinovog ulja za organizam vide se u svim fazama života.

Kako navesti dijete da jede zdravo1

Kako navesti dijete da jede zdravo?

Pitanje kako navesti dijete da jede zdravo, kada odbija zdravu hranu, često je pitanje sve više roditelja. Nećemo se služiti trikovima, ali u ovom ćemo tekstu navesti par koraka kako djetetu usaditi zdrave navike od početka.

Trikovi s maslinovim uljem 1

Trikovi s maslinovim uljem - pet savjeta koje ćete koristiti

Da je maslinovo ulje dobro za organizam znaju svi, ali znate li da maslinovim uljem možete sjajno ulaštiti drveni namještaj ili otvoriti patentni zatvarač kada zapne?

kako odabrati maslinovo ulje 1

Kako odabrati maslinovo ulje?

S obzirom na benefite koje ima na organizam, kvalitetno maslinovo ulje jedna je od onih namirnica koje biste uvijek trebali imati kod kuće – ali kako odabrati maslinovo ulje? 

maslinovo ulje junio bio1

Kada dijete smije početi konzumirati maslinovo ulje?

Čim bebe krenu s dohranom nakon šest mjeseci života, mnogi roditelji postavljaju pitanje: „Kada dijete smije početi konzumirati maslinovo ulje?” Ova faza roditeljstva predstavlja prijelazni …

Orgula Junior BIO ekstra djevičansko maslinovo ulje

Maslinovo ulje u trudnoći – da ili ne?

Pravilna prehrana uvijek je bila i bit će tema kojoj se posvećuje puno pažnje, a za vrijeme trudnoće postaje i važnija. Mi ćemo se ovdje fokusirati na to preporučuje li se ili ne maslinovo ulje u trudnoći.

što kada beba ima grčeve

Što kada beba ima grčeve

Pitanje koje muči skoro pa sve nove roditelje je što napraviti kada beba ima grčeve. Dobro došli u svijet roditeljstva, gdje ljubav i briga za vašu malenu bebu idu ruku pod ruku s izazovima.

kozmetika na bazi maslinovog ulja

Prirodna kozmetika na bazi maslinovog ulja za bebe i djecu

Organski i prirodni proizvodi kao što je prirodna kozmetika na bazi maslinovog ulja za bebe i djecu sve su češći odabir roditelja. Proizvodi bez parabena, sulfata, bojila i alergena smanjuju mogućnost pojave alergija, …

dobrobiti maslinovog ulja za djecu

Šest dobrobiti maslinovog ulja za djecu

Za pravilan rast i razvoj, važno je naglasiti dobrobiti maslinovog ulja za djecu i njegovu ulogu u pravilnoj prehrani. Roditelji se često pitaju koje su namirnice optimalni …

Berba maslina za djecu-1

Berba maslina za djecu

Zašto je berba maslina za djecu idealna aktivnost? Što je značilo „Dušni dan, skale van“? Zašto je berba maslina idealan način za povezivanje s prirodom i bliskim ljudima?

0C0A9631

Zdrave navike već od prvih zalogaja

Zdrave navike usvajaju se u djetinjstvu i kao što je važno dijete poticati na dovoljno kretanja i dovoljno sna iznimno je bitno već od najranije dobi inzistirati na kvalitetnim prehrambenim navikama.

0C0A9720 2

Kada uključiti maslinovo ulje u dohranu kod beba?

Poznato je da je maslinovo ulje iznimno hranjiva namirnica koja obiluje snažnim oksidansima te da predstavlja idealan izvor zdravih masnoća.

Maslinovo ulje_najbolji izvor zdravih masnoća već u najmlađoj dobi

Maslinovo ulje – najbolji izvor zdravih masnoća od najmlađe dobi

Brojna istraživanja dokazuju blagodati korištenja maslinovog ulja tijekom cijelog života. Ali, kada je pravo vrijeme za uvesti maslinovo ulje u dohranu beba i kako odabrati ono pravo?

Optimalne količine maslinovog ulja u prehrani najmlađih

Optimalne količine maslinovog ulja u prehrani najmlađih

Kao i uvijek kada je riječ o pravilnoj prehrani, ključ je optimalnom doziranju namirnica. Stoga pri pripremi obroka za djecu treba voditi brigu o preporučenim dnevnim količinama koje svakako ovise o dječjoj dobi. 

Trebaju li djeca konzumirati maslinovo ulje

Trebaju li djeca konzumirati maslinovo ulje?

U današnjem svijetu, roditelji se sve više suočavaju s izazovima pravilne prehrane za svoju djecu. Uvođenje maslinovog ulja u prehranu već od najranijih dana može se pokazati kao ključna odluka s dalekosežnim prednostima.

ORGULA NEWSLETTER

Prijavite se na naš newsletter

Vaši osobni podaci neće se zloupotrijebiti. Orgula se obvezuje etički odnositi prema svim prikupljenim osobnim podacima te ih neće dijeliti s trećim stranama.

× Javite nam se