Marinirane srdele

SASTOJCI

1 kg svježih sardina
250 ml EKS.DJE.MASL.ULJE ZLATNO
100 ml ORGULA BALZAMSKI OCAT CABERNET SAUVIGNON
ORGULA MORSKA SOL SA ZAČINSKIM BILJEM
brašno
6 režnja češnjaka
4 lovorova lista
2-3 grančice timijana

PRIPREMA

Svježe sardine najprije dobro očistite, potom ih pospite sa soli, uvaljajte u brašno i popržite u dubokom ulju. Pržene tople sardine poredajte na pladanj, a u ulju u kojem ste prethodno pržili, ubacite češnjak. Kada posmeđi, pomaknite tavu s vatre i ubacite balzamski ocat. (Pripazite na prskanje!). Nakon toga dodajte još grančice timijana i lovorove listove. Vratite tavu na vatru i ostavite da sve kuha još par minuta. S ovim prelijte pržene sardine, a preporuka je da se ostave par dana u marinadi, samim time okus će biti još bolji.

Više novosti:

Obavijest o početku prerade 3. listopada

Poštovani maslinari, uljara Orgula Marušići s preradom maslina započinje 3. listopada 2024. godine. Otkup maslina vršit će se u uljari Orgula u Marušićima, uljari Arnerić

Što je IFS Food Standard?

IFS Food standard podrazumijeva detaljne preglede proizvoda i proizvodnih procesa kako bi se procijenila sposobnost proizvođača hrane u proizvodnji sigurnih i kvalitetnih proizvoda. IFS Food

× Javite nam se