SASTOJCI
1 kg svježih sardina
250 ml EKS.DJE.MASL.ULJE ZLATNO
100 ml ORGULA BALZAMSKI OCAT CABERNET SAUVIGNON
ORGULA MORSKA SOL SA ZAČINSKIM BILJEM
brašno
6 režnja češnjaka
4 lovorova lista
2-3 grančice timijana
PRIPREMA
Svježe sardine najprije dobro očistite, potom ih pospite sa soli, uvaljajte u brašno i popržite u dubokom ulju. Pržene tople sardine poredajte na pladanj, a u ulju u kojem ste prethodno pržili, ubacite češnjak. Kada posmeđi, pomaknite tavu s vatre i ubacite balzamski ocat. (Pripazite na prskanje!). Nakon toga dodajte još grančice timijana i lovorove listove. Vratite tavu na vatru i ostavite da sve kuha još par minuta. S ovim prelijte pržene sardine, a preporuka je da se ostave par dana u marinadi, samim time okus će biti još bolji.