Brbavice na gradelama

SASTOJCI

1 kg većih svježih brbavica
200 ml ORGULA EKS.DJE. MASL.ULJE ZLATNO
50 ml ORGULA AROMATIZIRANO MASLINOVO ULJE S LIMUNOM
25 ml ORGULA BALZAMSKI OCAT CHARDONNAY
parmezan u listićima
MORSKA SOL SA ZAČINSKIM BILJEM
papar u zrnu (šareni)

PRIPREMA

Svježe izvađene brbavice dobro operite u morskoj ili slatkoj vodi. Pomočite ih u duboku posudu te ih rukom okrećite u vodi sve dok se na dnu posude skuplja pijesak. Vodu prolijte i napunite novu. Postupak ponovite sve dok pijeska više ne bude na dnu posude. Napravite mješavinu od navedenih sastojaka, bez parmezana u listićima. Omjere ulja i balzamskog octa definirajte prema ukusu Gradele zagrijte (mogu i električne) te školjke poredajte na njih. Kada se otvore, izvadite ih na pladanj, zalijte preljevom i na svaku stavite po jedan listić parmezana. Servirajte toplo uz prepečeni kruh namazan sa zlatnim maslinovim uljem.

Više novosti:

× Javite nam se