Carpaccio od bijele ribe
U suradnji sa Šefovima kuhinja mediteranskih i europskih regija (udrugom ŠKMER) donosimo vam vrhunske recepte dalmatinske kuhinje. Carpaccio se može pripremati od govedine, ribe, plodova
Marinirane srdele
Svježe sardine najprije dobro očistite, potom ih pospite sa soli, uvaljajte u brašno i popržite u dubokom ulju. Pržene tople sardine poredajte na pladanj, a u ulju u kojem ste prethodno pržili, ubacite češnjak. Kada posmeđi, pomaknite tavu s vatre i ubacite balzamski ocat.
Brbavice na gradelama
Svježe izvađene brbavice dobro operite u morskoj ili slatkoj vodi. Pomočite ih u duboku posudu te ih rukom okrećite u vodi sve dok se na dnu posude skuplja pijesak. Vodu prolijte i napunite novu. Postupak ponovite sve dok pijeska više ne bude na dnu posude.
Brza pašticada
U posudu za pećnicu stavimo pola količine ulja te ga dobro ugrijemo, na nju stavimo komad mesa i dobro okrenemo sa svih strana da uhvati koricu. Dodamo svo povrće, suhe šljive, luk, češnjak u posudu, ulijemo vino (2/3 količine), poklopimo te vratimo u pećnicu.
Carpaccio od tikvica
Tikvice operite, odstranite im krajeve, narežite na rezance (upotrijebite nož za guljenje krumpira). U slučaju da je kora tikvice tvrđa bilo bi dobro odstraniti koru. Sve sastojke dobro promiješajte u posudi. Sa strane ostavite malo svježeg bosiljka.