Carpaccio od bijele ribe

U suradnji sa Šefovima kuhinja mediteranskih i europskih regija (udrugom ŠKMER) donosimo vam vrhunske recepte dalmatinske kuhinje. Carpaccio se može pripremati od govedine, ribe, plodova

Više »

Marinirane srdele

Svježe sardine najprije dobro očistite, potom ih pospite sa soli, uvaljajte u brašno i popržite u dubokom ulju. Pržene tople sardine poredajte na pladanj, a u ulju u kojem ste prethodno pržili, ubacite češnjak. Kada posmeđi, pomaknite tavu s vatre i ubacite balzamski ocat.

Više »

Brbavice na gradelama

Svježe izvađene brbavice dobro operite u morskoj ili slatkoj vodi. Pomočite ih u duboku posudu te ih rukom okrećite u vodi sve dok se na dnu posude skuplja pijesak. Vodu prolijte i napunite novu. Postupak ponovite sve dok pijeska više ne bude na dnu posude.

Više »

Brza pašticada

U posudu za pećnicu stavimo pola količine ulja te ga dobro ugrijemo, na nju stavimo komad mesa i dobro okrenemo sa svih strana da uhvati koricu. Dodamo svo povrće, suhe šljive, luk, češnjak u posudu, ulijemo vino (2/3 količine), poklopimo te vratimo u pećnicu.

Više »

Carpaccio od tikvica

Tikvice operite, odstranite im krajeve, narežite na rezance (upotrijebite nož za guljenje krumpira). U slučaju da je kora tikvice tvrđa bilo bi dobro odstraniti koru. Sve sastojke dobro promiješajte u posudi. Sa strane ostavite malo svježeg bosiljka.

Više »
× Javite nam se