X

PRERADA 2020 – POČETAK 10.10.2020
Rezervacije i informacije na telefon 098 425 132

U mjestu Marušići, nedaleko od Omiša, imamo suvremeno opremljenu uljaru, u kojoj se tijekom mjeseca listopada i studenog, vrši prerada maslina iz domaćih maslinika u visoko kvalitetno ekstra djevičansko maslinovo ulje.

  1. Postupak prerade započinje čišćenjem i pranjem ploda.
  2. Nakon opranog ploda, proces prerade se nastavlja mljevenjem, gdje se dobiva homogena masa, koja se sastoji od vode, ulja i čvrstog djela komine.
  3. Sljedeća faza u procesu prerade sastoji se od odvajanja, pojedinih dijelova homogene mase putem miješanja, nakon čega slijedi postupak prešanja i centrifugiranja. Kao rezultat dobijemo konačni proizvod maslinovo ulje.

Van sezone prerade naša uljara je otvorena za sve znatiželjnike i turiste kojima će se predstaviti način dobivanja maslinovog ulja putem promofilma i prezentacije našeg stručnog osoblja.

Tehnologija kojom se koristimo u preradi, uz posjedovanje potrebitih certifikata, osigurala nam je i mnogobrojna priznanja na svim značajnim natjecanjima maslinara (Noćnjak, Masline, Povenjak…) za kvalitetu ulja. U uljari se također nalazi i punionica, gdje se sami proces punjenja odvija u strogo kontroliranom okruženju. Uz certifikat ISO 9002 i HACCP, posjedujemo certifikat za ekološku preradu maslina.

Cijena prerade je 1,40kn/kg

Besplatan prijevoz za preko 400 kg maslina, dok se za manje težine naplaćuje prerada i prijevoz u iznosu od 560 kn.

Minimalna količina za samostalnu preradu je 200 kg maslina.

Članovima Udruge „Paićuša“ osiguran popust uz predočenje ovjerene članske iskaznice od 10 lipa po kilogramu.

Sve informacije i rezervacija termina 098/425-132 ili 021/867-210

 

 

VRŠIMO OTKUP MASLINOVOG ULJA I/ILI MASLINA – Zainteresirani maslinari javiti se na 091 517 7870