Suradnja s Matom Sučićem, mladom kulinarskom zvijezdom

Spoj tradicije i moderne gastronomije uz naglasak na isključivo domaće, ekološke namirnice iz vlastitog uzgoja – tako bi se ukratko mogla opisati gastro filozofija mladog i talentiranog chefa Mate Sučića i njegove konobe Campanelo u Mirlović Zagori. U svibnju ove godine u suradnji s partnerom Tomislavom Jurasom kulinarska zvijezda otvorila je još jednu konobu – Maito u Šibeniku, a otvorenjem ove konobe započela je i suradnja s Orgulom.

Priča o gastronomskoj oazi u Dalmatinskoj zagori koju mnogi proglašavaju must have destinacijom u ovom dijelu Hrvatske spretno isprepliće obiteljsku tradiciju i sjajno posloženu poslovnu viziju u modernim okvirima. Tako je staro djedovo imanje u Zagori postalo ugodni, pitoreskni ambijent koji poziva na opuštanje i uživanje, a za pripremu svih svojih jela chef Mate koristi namirnice ubrane tog jutra na obiteljskom ili na nekom od obližnjih OPG-ova. Važno je samo da je domaće, nastalo radom domaćih stanovnika. Uz tradicionalna dalmatinska jela koja oplemenjuje daškom svoje inspiracije, gosti u konobi Campanelo mogu kušati i autorska, potpuno nova jela (poput domaćih raviola punjenih s janjetinom serviranih u umaku od seljačkog sira, uljem mlade kapulice, kremom od cikle i janjećim jusom) na koje je chef Mate osobito ponosan.

Jedna od namirnica bez koje je gastronomija, osobito dalmatinska i mediteranska, nezamisliva jest svakako kvalitetno maslinovo ulje. Odnedavno jela i gastronomske bravure u Matinoj konobi Maito obogaćuju Orgula ekstra djevičanska maslinova ulja i proizvodi.

Kako se rodila ova suradnja otkriva chef Mate. “Upravo je u konobi Campanelo započela poslovna suradnja i prijateljstvo s gospodinom Pjerom. U razgovoru smo vrlo brzo prepoznali zajedničke poslovne imperative i vrijednosti, a to je su prije svega zadovoljstvo i povjerenje svakog kupca, odnosno u našem slučaju gosta, što je ujedno i jedini put do dugoročnog uspjeha. S tim u vidu naš je zadatak da iz dana u dan dajemo sve od sebe da to povjerenje i opravdamo, te dodaje: osim prvoklasnog proizvoda, Orgula svojim partnerima osigurava personalizirani pristup gdje jasno pokazuju da im je stalo da udovolje svakom svojem klijentu, čak i u najmanjim, na prvi pogled čak i nebitnim detaljima. Najbolji pokazatelj svega toga su i Orgulini prodajni rezultati, koji su zaista impresivni”, ističe.

Važnost suradnje s talentiranim chefom pojasnio je Pjero Zekan, vlasnik i direktor Orgule. “Baš kao što nam je važno da svaki proizvod s potpisom Orgule predstavlja isključivu i neospornu kvalitetu, tako nam se važno da naši partneri dijeli našu strast prema izvrsnosti u stvaranju vrhunskih proizvoda i usluga. Chef Mate, odnosno konoba Maito primjer je odnosa prema gastronomiji i gostima kakvog cijenimo. Vjerujemo da naša ulja svakom jelu – i tradicionalnom i modernom doprinesu svojim jedinstvenim okusom i ponosni smo što smo dio ove sjajne gastronomske priče”, naglašava.

Da se upornost i inzistiranje na izvrsnosti isplati, dokazuju rezultati mladog chefa koji je nedavno osvojio i prestižno priznanje Trofej mladi talent godine gastronomskog vodiča Gault&Millau Croatia. Otkrio nam je da je  jedna od tajni njegova uspjeha isključiva upotreba samo vrhunskih namirnica – ponosni smo što su na tom popisu Orgula maslinova ulja i ostali proizvodi.

Više novosti:

× Javite nam se