Orgula se uz podršku HGK ponovno predstavila na važnom sajmu u Dubaiju

Centar za internacionalizaciju poslovanja Hrvatske gospodarske komore (HGK) u veljači je za hrvatske tvrtke organizirao posjet sajmu Gulfood – The World’s Largest, Most Trusted F&B Sourcing Event 2024, koji se održao u Dubaiju, UAE. Riječ je o najvećem sajmu prehrane i pića (F&B) na području Bliskog istoka, koji je obuhvatio preko 5.500 vodećih svjetskih brendova iz 127 zemalja, među kojima je sudjelovala i Orgula.


Pozdravljamo inicijative Hrvatske gospodarske komore (HGK) i njihov angažman na povezivanju hrvatskih proizvođača te ističemo vrijednost prilika koje otvaraju za promociju na međunarodnim tržištima. Sudjelovanje na događajima poput nedavnog u Dubaiju značajno jača našu poziciju u stvaranju povoljnijih poslovnih uvjeta u industriji. Konkretno, nastup u Dubaiju omogućio nam je predstavljanje na bliskoistočnom tržištu te susrete s ključnim trgovcima i distributerima prehrambenih proizvoda u UAE i drugim zemljama Perzijskog zaljeva. Uvijek se rado odazovemo takvim prilikama jer čvrsto vjerujemo u kvalitetu hrvatskih proizvoda, koji su među najboljima na globalnoj razini. Ovo je nastavak naših aktivnosti na Middle East tržištu te očekujemo početak poslovne suradnje u ovoj godini”, poručio je Pjero Zekan, direktor tvrtke Orgula.

Ova splitska tvrtka poznata je po brojnim nagradama i priznanjima. Tako su Orgulina ekstradjevičanska maslinova ulja u Hrvatskoj četiri godine zaredom nosila titulu najprodavanijih, što su potvrđivali podaci NielsenIQ-ova godišnjeg praćenja maloprodajnog tržišta. K tome, Orgula ekstra djevičansko maslinovo ulje ZLATNO 500 ml u svibnju je osvojilo zlatnu medalju na natjecanju Berlin Global Olive Oil Awards 2023. Riječ je o prestižnoj europskoj nagradi za maslinova ulja globalnog dosega, koju dodjeljuje Berlin Global Olive Oil Awards (Berlin GOOA). Članovi žirija vrhunski su stručnjaci za hranu i znanstvenici posvećeni vjerodostojnom, transparentnom i pouzdanom ocjenjivanju, a Orgula je ovim zauzela zasluženo mjesto na prestižnoj listi Elite Olive Oils Global.

Glavna je djelatnost Orgule, tržišnog lidera, prodaja i prerada maslinova ulja, kao i proizvodnja drugih prehrambenih proizvoda namijenjenih gourmet segmentu tržišta. Uz različita maslinova ulja (ekstradjevičanska, BIO maslinovo ulje, aromatizirana ulja), Orgula ima bogat portfelj brojnih drugih proizvoda – od aromatiziranih morskih soli, poput one s crnim tartufom, do raznih balzamskih octeva napravljenih od biranih vinskih sorti.

Kako je istaknuto na stranicama sajma Gulfood – The World’s Largest, Most Trusted F&B Sourcing Event, otvara se novo globalno poglavlje u budućnosti hrane u kojem su potrebne inovacije kako bi se stvorila održivija i svjetlija budućnost za cijeli ekosustav hrane i pića diljem svijeta. Radi se ujedno o prilici za globalnu industriju hrane i pića da se umreži s vodećim brendovima, otkrije najnovije proizvode, poveže s ključnim dionicima industrije te da zajedničkim snagama rade na inovacijama i trendovima koji oblikuju budućnost.

Više novosti:

× Javite nam se