Orgula donacijom podržala Simpozij studenata bioloških usmjerenja (SiSB)

Orgula je donacijom podržala Simpozij studenata bioloških usmjerenja (SiSB) koji je svojim inspirativnim programom okupio mlade biologe na Katedri za biologiju Prirodoslovno-matematičkog fakulteta (PMF-a) u Zagrebu te je održan krajem svibnja. Ovaj međunarodni dvodnevni događaj, koji je trajao od 27. do 28. svibnja, bio je prilika za zaljubljenike u biologiju da podijele svoje znanje i ideje iz raznih grana ove znanosti. SiSB je, kako ističu organizatori, započeo skromno kao jednodnevno okupljanje nekoliko entuzijastičnih studenata, no godinama je preraslo u jedinstvenu interaktivnu konferenciju koja je privukla pažnju svojom raznolikošću i kreativnošću.

Petra Hus, predsjednica Organizacijskog odbora SiSB-a, istaknula je da je ovogodišnje izdanje Simpozija privuklo i oduševilo sudionike iz BiH, Srbije, Makedonije, Španjolske i diljem Hrvatske. “S više od 150 pasivnih sudionika koji su prisustvovali konferenciji, zajedno s 19 aktivnih sudionika među kojima su bili stručni profesori, znanstvenici i inspirativni studenti, simpozij je postao jedan od najuzbudljivijih događaja u području biologije. Panel rasprave o Održivom razvoju i Psihobiologiji istaknule su se kao vrhunski elementi simpozija, pružajući platformu za raspravu o aktualnim temama među mladima. Uz to, uvođenje radionica kao novog elementa bilo je iznenađujuće uspješno, s odličnim odazivom i sudionicima koji su odlazili s osmijehom na licu. Simpozij bioloških usmjerenja, koji je nastao prije 9 godina kao inicijativa nekoliko studenata željnih predstavljanja svojih istraživanja, doživio je izniman rast i napredak te postao nezaobilazna platforma za popularizaciju znanosti i poticanje mladih studenata na istraživački put u području biologije“, poručila je.

Krilatica simpozija je “Inspiring next generation”, a kako je istaknula Hus, ove godine su bili nadahnuti ne samo studenti, već i gosti te cijeli organizacijski odbor. “Moram priznati da smo svi zajedno zaplakali na kraju kada je bilo sve gotovo. S obzirom na to da mi je ovo zadnja godina, nadu polažem u buduće generacije i nadam se da će se roditi ista ljubav prema event managementu i biologiji kao i meni“, naglasila je.

SiSB je pokrenuo inicijativu koja podržava domaće hrvatske proizvode i male poslovne subjekte. Tom plemenitom gestom SiSB je pokazao svoju posvećenost promicanju lokalnih resursa. “Puno nam znači da sponzori i mali poduzetnici nas žele poduprijeti svojim proizvodima. Ne treba nam puno, a studentima to puno znači, pogotovo kad imaju priliku kušati nešto novo što inače ne bi jer radi obaveza ne stignu razmišljati o zdravoj prehrani i gdje nabaviti domaće proizvode. Prije nekoliko godina započeli smo inicijativu podupiranja naših domaćih OPG-ova i moram reći da smo oduševljeni odazivom. Upoznali smo toliko divnih i dragih ljudi kojima je drago da studenti preuzimaju inicijativu i rade na izgradnji boljeg društva i znanosti. Orgula ulja poklonili smo našim recenzentima i predavačima, moram reći da su ulja bila hit među predavačima“, dodala je.

Veliko nam je zadovoljstvo što smo imali priliku donacijom sudjelovati na SiSB-u, događanju koje promovira znanje i ideje mladih ljudi. Posebno se veselimo budućim sličnim prilikama koje će nam omogućiti da podržavamo mlade ljude u njihovim istraživanjima i projektima“, poručio je Pjero Zekan, vlasnik i direktor tvrtke Orgula.

Više novosti:

× Javite nam se