Kako maslinovo ulje doprinosi bujnijoj kosi, čišćem licu i čvršćim noktima?

Poznato je da redovita konzumacija maslinovog ulja ima blagotvoran učinak na cjelokupni organizam. K tome, zahvaljujući svojim bogatim hranjivim vrijednostima, maslinovo ulje ima široku primjenu i u kozmetici, posebno u njezi kose, kože, noktiju. Zahvaljujući tome što maslinovo ulje sadrži snažan prirodan antioksidans skvalen koji štiti od isušivanja kože, esencijalne masne kiseline (u najvećoj mjeri oleinsku kiselinu) koje imaju hidratantna svojstva i za kosu i za kožu te značajnu raznu vitamina, ova namirnica pomaže i u smanjenju vidljivosti bora te pridonosi boljoj elastičnosti kože.

Maslinovo ulje i njega kože

Osim što imaju protuupalnu ulogu, antioksidansi u maslinovom ulju štite kožu od negativnih utjecaja okoline, pomažu u sprečavanju oštećenja kože od sunca (uz napomenu da maslinovo ulje ne osigurava zaštitu od UV zračenja), doprinose smanjenju vidljivosti oštećenja na koži, dok vitamin E pomaže u hidrataciji kože te ju čini mekom i glatkom. Budući da potiče stvaranje kolagena, proteina neophodnog za održavanje elastičnosti kože, maslinovo ulje doprinosi smanjenju bora, a antioksidansi pomažu i u borbi protiv slobodnih radikala čime se sprečava uništavanje stanica kože. Da bi se ostvarili navedeni blagotvorni utjecaji maslinovog ulja na kožu, važno ga je redovito konzumirati, a za neke učinke ekstra djevičansko maslinovo ulje treba i nanijeti direktno na kožu. Primjerice, nakon dužeg boravka na suncu maslinovo ulje nahranit će kožu i vratiti joj vlažnost, a pokazalo se i kao dobar izbor za prevenciju nastanka strija. Maslinovo ulje sjajna je podloga i za izradu domaćih, prirodnih pilinga koji uklanjaju toksine s kože i doprinose smanjenju celulita.

Preporuka: ZLATNO ekstra djevičansko maslinovo ulje

Ovo ulje bogatog je okusa, izuzetnih nutritivnih vrijednosti, a dobiveno je od najrasprostranjenije sorte maslina u Dalmaciji (oblica). Zahvaljujući bogatom okusu i kvaliteti, Orgula maslinova ulja ponosno nose oznaku Odabrale mame.

Preporuka: BIO – ekstra djevičansko maslinovo ulje

Ovo ulje nastalo je od ekološko uzgojenih maslina, a naša  uljara u Marušićima i  punionica imaju certifikat za ekološku preradu i punjenje.

Maslinovo ulje i njega kose

Konzumacija kvalitetnog maslinovog ulja doprinosi jačanju, odnosno manjem otpadanju kose, vraća elastičnost često tretiranoj kosi (primjerice bojanjem) dok će povremena masaža tjemena kapljicom maslinovog ulja smanjiti stvaranje peruti te će umiriti vlasište. Zanimljivo je da će maslinovo ulje suhoj kosi vratiti mekoću i sjaj, ali da će i pomoći u regulaciji masnoće tj. da će se kosa manje mastiti. Redovita uporaba maslinovog ulja može pomoći i u sprečavanju lomljenja i pucanja noktiju te njegovanju zanoktica. Dovoljno je nanijeti nekoliko kapi maslinovog ulja na nokte i zanoktice, nekoliko minuta masirati te višak masnoće ukloniti maramicom.

Preporuka: Orgula ekstra djevičansko ulje TRADICIJA 1

Ekstra djevičansko maslinovo ulje  srednje intenzivnog mirisa i okusa po zelenom plodu masline, jabuci i travi, povrću, ujednačene srednje intenzivne  gorčine i  pikantnosti u okusu.

Maslinovo ulje jedna je od onih namirnica koja ima blag i ljekovit učinak na organizam iznutra i izvana. Ipak, da bi organizam mogao u potpunosti iskoristiti bogata nutritivna svojstva, važno je birati i koristiti samo ekstra djevičanska maslinova ulja nastala hladnim prešanjem. Orgula maslinova ulja nastaju u strogo kontroliranim uvjetima i od najkvalitetnijih maslina. Njihovu kvalitetu dokazuju brojna priznanja i oznaka kvalitete.

Fotografije: Canva

Više novosti:

× Javite nam se