Hrvatska maslinova ulja na vrhu svijeta

Izniman rezultat hrvatskog maslinovog ulje na svjetskom natjecanju u New Yorku

Na nedavno održanom prestižnom svjetskom natjecanju NYIOOC (New York International Olive Oil Competition) hrvatska maslinova ulja ostvarila su izniman rezultat – prema broju dodijeljenih zlatnih medalja Hrvatska je druga na svijetu i treća prema broju ukupno osvojenih nagrada! Popis nagrađenih ulja na ovom natjecanju zapravo je vodič kroz najkvalitetnija maslinova ulja na svijetu, a na tom popisu nalaze se brojna imena hrvatskih proizvođača.

U društvu najboljih

Na međunarodno natjecanje ove je godine pristiglo čak 1100 uzoraka najkvalitetnijeg maslinovog ulja iz 23 zemlje. Ukupno su podijeljene 531 zlatne medalje od kojih je hrvatskim uljima pripalo impresivnih 94, dok je najviše medalja osvojila Italija sa 134 medalje. Uz trećeplasiranu Španjolsku sa 79 zlatnih medalja, hrvatska su se ulja ponovno našla u društvu svjetskih maslinarskih velesila i tako se pozicionirala na sami vrh svijeta u proizvodnji visokokvalitetnog maslinovog ulja.

Suradnja Orgule i nagrađenih maslinara

Jedan od primjera izvrsnog dalmatinskog maslinovog ulja koji se ove godine pronašao na popisu nagrađenih na NYIOOC-u je ulje Uljare Bilaja s osvojenom zlatnom nagradom, a čije se iznimno ulje može pronaći i u bocama tvrtke Orgula.

Kao tvrtka koja nosi laskavu titulu najprodavanijeg maslinovog ulja u Hrvatskoj (robne marke Orgula i Orgula ekstra djevičansko maslinovo ulje Tradicija 1) Orgula svojim kupcima uvijek osigurava najbolji proizvod što dokazuje suradnja s nagrađenim maslinarima i otkup najkvalitetnijeg maslinovog ulja.

I tradicija i ulaganja u moderne prakse

Iako mala zemlja po udjelu maslinovih ulja, ovakva natjecanja i rezultati dokazuju da Hrvatska ima nevjerojatne resurse i znanje o proizvodnji vrhunskog maslinovog ulja te da uspjeh može jednako zahvaliti dugoj tradiciji maslinarstva kao i ulaganju u suvremene tehnike i metode proizvodnje hrvatskih maslinara koji sustavno prate i primjenjuju svjetske trendove. Također, važno je naglasiti da cijela hrvatska obala postaje nezaobilazna točka na rutama ljubitelja kvalitetne kapljice maslinovog ulja, tj. da se uz već poznate istarske maslinare i Dalmacija kristalizira kao sve dominantnija i važnija maslinarska regija s proizvodom čiju kvalitetu potvrđuju brojne nagrade i priznanja.

Više novosti:

× Javite nam se