Sredinom studenog je, u organizaciji udruge ŠKMER-a, s kojom Orgula ima dugogodišnju uspješnu suradnju, održan Grand Gourmet, festival i međunarodno natjecanje u ugostiteljskim zanimanjima. U sklopu ovog događanja, Orgula je sudjelovala u Grand Masterclassu 2023. na temu „Sljubljivanje zlatnih maslinovih ulja i jela“ te pred okupljenim profesionalcima prezentirala cvijet soli i novitete u ponudi.
Tako je tom prilikom hrvatska publika, prvi put nakon premijere u Dubaiju, mogla vidjeti i kušati novu premium liniju ekstra djevičanskog maslinova ulja Orgula Grand Selection. U toj liniji su dva proizvoda, ekstra djevičansko maslinovo ulje s i bez zlatnih listića, čiju ambalažu krasi motiv suhozida.

“Hrvatska se izuzetno digla na svjetskoj karti maslinovih ulja posljednjih godina. Nas u odnosu na druge mediteranske zemlje razlikuju mali maslinici, ograđeni suhozidima, zbog čega je berba najčešće ručna, odnosno plod nije oštećen mehanizacijom – što čini razliku u okusu, krasi ih svježina. To je, dakle, jedan od razloga iz kojih dobivamo vrhunske proizvode”, poručio je vlasnik Pjero Zekan, vlasnik i direktor Orgule.
Masterclass je, nakon teorijskog dijela, zaključen degustacijom – sljubljivanjem Orgulinih maslinovih ulja i sireva. Naime, sirevi i maslinovo ulje smatraju se izvrsnom kombinacijom zbog komplementarnih karakteristika okusa i tekstura, a k tome maslinovo ulje pridonosi bogatstvu aromatičnih nota.