Gastro ribarnice Brač i Orgula: savršen spoj svježe ribe i mediteranskog blaga

Među partnerstvima na koja je Orgula posebno ponosna je suradnja s tvrtkom Centaurus, odnosno njihovim maloprodajnim lancem Gastro ribarnicama Brač. Riječ je o konceptu boutique ribarnica koje svakodnevno nude bogatu ponudu svježe ribe, te velik izbor smrznutih, sušenih, dimljenih, slanih i mariniranih proizvoda ribarstva, među kojima su i brojne delikatese. Uz svježu uzgojenu jadransku ribu te vlastiti brend Amare s proizvodima od mesa ručno čišćenih jadranskih kozica, ribu otkupljuju direktno od lokalnih ribara duž cijele Jadranske obale, plasirajući na tržište samo najkvalitetnije namirnice.

Prva poslovnica Gastro ribarnice Brač, od ukupno 11 koliko ih broje u regiji, otvorena je 2010., a suradnja s Orgulom započela je 2016. godine. U centralnoj poslovnici u Poljudu smješten je gastro odjel sa širokom ponudom gotovih jela, pripremljenih na inovativan način – kombiniranjem tradicionalnih, domaćih recepata te recepata iz svih dijelova svijeta.

U Dalmaciji smo neizostavan simbol vrhunskog standarda u poslovanju ribom i proizvodima iz mora. Naša kvaliteta prepoznata je kroz promoviranje ulova i proizvoda hrvatskih ribara, što dokazuje i svakodnevna dostava za više od tisuću partnera iz sektora HoReCa. U 2019. godini otvorili smo prodajno mjesto Gastro Fisch Brač u Beču, čime smo stekli i internacionalnu dimenziju”, istaknuo je vlasnik i osnivač Ivo Bartulović.

U ponudi Gastro ribarnica Brač nalaze se Orgulina maslinova ulja, balzamski octi, kao i sol sa začinskim biljem te cvijet soli.

Orgulina maslinova ulja i naša jadranska tuna, mol, trlja, jadranske kozice i meso jadranskih kozica najpopularniji su proizvodi koji se mogu pronaći u našem asortimanu. S Orgulom smo pronašli ‘zajednički jezik’ kada je riječ o promoviranju dalmatinske prehrane i distribuciji najkvalitetnijih proizvoda uz optimalnu cijenu”, dodaje.

Slaže se, baš kao i Pjero Zekan, vlasnik i direktor Orgule da je mediteranska, a onda u tom kontekstu i dalmatinska prehrana – najbolja na svitu. “Zaista je zadovoljstvo živjeti i raditi u našem podneblju, okružen tolikom prirodnom raznovrsnošću namirnica. U Dalmaciji se s posebnim ponosnom s generacije na generaciju prenose načini pripreme i očuvanja nutritivno bogatih namirnica i začina. Drago nam je da s tvrtkom Centaurus zajedničkim snagama možemo promovirati ono što nam je najvrjednije – iznimnu kvalitetu namirnica te bogato gastronomsko nasljeđe”, istaknuo je i Pjero Zekan.

Promocija uravnotežene prehrane

Također, Ivo Bartulović ističe da im je osim distribucije proizvoda želja i podizanje svijesti o zdravoj prehrani i rušenje mita da je takva prehrana privilegija.

“Važnost konzumacije ribe i pozitivan učinak na ljudsko tijelo su neupitni. Uvođenje više ribe i plodova mora u prehranu pridonosi zdravlju svakog pojedinca, a mi čineći ribu lako dostupnom potrošačima pridonosimo tom cilju. Brojne oznake i nagrade, kao što su jamstveni žig Živjeti zdravo, Riba Hrvatske i Superior Taste Award pružaju našim klijentima dodatno jamstvo kvalitete naše hrane, čime se iznimno ponosimo. Na nama je da prepoznamo potrebe kupaca te podizanjem vlastite kvalitete pridonesemo kvalitetnijem poslovanju naših partnera: ribara, dobavljača te domaćih i inozemnih kupaca. Naša misija obuhvaća plasman proizvoda hrvatske ribarske industrije na europsko tržište te, u suradnji s inozemnim partnerima, donošenje najmodernijih trendova iz ribarske industrije, na hrvatsko tržište. Navedenim koracima planiramo doprinijeti podizanju kvalitete cjelokupne hrvatske gastro ponude. Vlastitom proizvodnjom i ulovima hrvatskih ribara, želimo podići vrijednost, te plasmanom istih na tržište u turističkim sektoru i unutar europske unije pridonijeti prepoznatljivosti iskonski dobrih hrvatskih proizvoda”, zaključuje.

Više novosti:

Rižoto od tikvica i kozica

U suradnji sa Šefovima kuhinja mediteranskih i europskih regija (udrugom ŠKMER) donosimo vam vrhunske recepte dalmatinske kuhinje Rižoto se uvijek čini kao dobra ideja –

× Javite nam se