
Maslinovo ulje: Ključ zdravlja i očuvanja kognitivnih funkcija
Malo sastojaka može se mjeriti s univerzalnim priznanjem i blagodatima koje pruža maslinovo ulje. Maslinovo ulje, nije samo neizostavan sastojak u jelima širom svijeta, već

Suradnja s Matom Sučićem, mladom kulinarskom zvijezdom
Spoj tradicije i moderne gastronomije uz naglasak na isključivo domaće, ekološke namirnice iz vlastitog uzgoja – tako bi se ukratko mogla opisati gastro filozofija mladog

Rižoto od tikvica i kozica
U suradnji sa Šefovima kuhinja mediteranskih i europskih regija (udrugom ŠKMER) donosimo vam vrhunske recepte dalmatinske kuhinje Rižoto se uvijek čini kao dobra ideja –

Priča mlade mame: ‘Uz fleksibilnost posla mogu sve’
Danijela Jurun zaposlena je u Orguli na mjestu računovotkinje od 2019. U svom dosadašnjem radnom iskustvu u Orguli najzadovoljnija je profesionalnim rastom koji je postigla,

Pogled iznutra: evo što zaposlenici Orgule kažu u svojem poslu
Marija Pranjić se u prosincu 2021. godine zaposlila u Orguli. Danas, kao koordinatorica proizvodnje – tehnolog, zadužena je za brojne radne zadatke. Uz organizaciju i

Otkrijte gastro oazu na otoku Hvaru: Notos Beach House
Uz slikovitu obalu Milne, smješten uz prekrasne hvarske plaže, nalazi se Notos beach house – istinska oaza za one koji uživaju svim osjetilima. Riječ je

Orgula donacijom podržala Simpozij studenata bioloških usmjerenja (SiSB)
Orgula je donacijom podržala Simpozij studenata bioloških usmjerenja (SiSB) koji je svojim inspirativnim programom okupio mlade biologe na Katedri za biologiju Prirodoslovno-matematičkog fakulteta (PMF-a) u

Gastro ribarnice Brač i Orgula: savršen spoj svježe ribe i mediteranskog blaga
Među partnerstvima na koja je Orgula posebno ponosna je suradnja s tvrtkom Centaurus, odnosno njihovim maloprodajnim lancem Gastro ribarnicama Brač. Riječ je o konceptu boutique

Berlin: zlatna medalja za Orgula ekstra djevičansko maslinovo ulje ZLATNO 500 ml
Orgula ekstra djevičansko maslinovo ulje ZLATNO 500 ml osvojilo je zlatnu medalju na natjecanju Berlin Global Olive Oil Awards 2023. Riječ je o prestižnoj europskoj

Predstavljanje Orgule na sastanku sektorskih grupa Europske poduzetničke mreže
HGK županijska komora Split je u suorganizaciji sa Sveučilištem u Splitu te u sklopu dvodnevnog događanja (16.-17. svibnja) na sastanku sektorskih grupa Europske poduzetničke mreže

Hrvatska maslinova ulja na vrhu svijeta
Izniman rezultat hrvatskog maslinovog ulje na svjetskom natjecanju u New Yorku Na nedavno održanom prestižnom svjetskom natjecanju NYIOOC (New York International Olive Oil Competition) hrvatska

Znanstveno dokazano: maslinovo ulje najbolje za prženje hrane
Prema rezultatima istraživanja objavljenog u znanstvenom časopisu Američkog kemijskog društva Journal of Agricultural and Food Chemistry, a koje je prenijela Slobodna Dalmacija, maslinovo ulje najbolje

Nekoliko sjajnih ideja za neobične i ukusne kombinacije s maslinovim uljem
U veljači ove godine najveći svjetski lanac kafića u svijetu, popularni Starbucks, objavio je da u svoj asortiman uvodi zanimljivu novost – kavu s maslinovim

Noćnjak 2023.: Dva zlata i jedno strebro za Orgulina ulja
Nakon niza nagrada i priznanja koje Orgulini proizvodi nose, još jedna potvrda kvalitete stigla je u ožujku na 25. jubilarnom susretu maslinara Noćnjak. Orgula je

Kako maslinovo ulje doprinosi bujnijoj kosi, čišćem licu i čvršćim noktima?
Poznato je da redovita konzumacija maslinovog ulja ima blagotvoran učinak na cjelokupni organizam. K tome, zahvaljujući svojim bogatim hranjivim vrijednostima, maslinovo ulje ima široku primjenu

Slobodna Dalmacija i maslinari poručili: „Spremni smo za vrh svijeta!“
Slobodna Dalmacija i specijalizirani magazin Maslina u splitskom hotelu Park krajem ožujka održali su manifestaciju “Maslinova ulja kao turistički brend“, koju je pratila i izložba

Biser mora 2023.: Orgulina ulja zasjala na najvećem kuharskom natjecanju u ovom dijelu Europe
Biser mora 2023., jedan od najvećih kuharskih natjecanja i gastro festivala u ovom dijelu Europe, održao i se ovog ožujka u Supetru na otoku Braču.

Odvažne u turizmu: Nataša Jazbinšek na konferenciji Slobodne Dalmacije o važnosti stvaranja premium proizvoda
U organizaciji Slobodne Dalmacije, najvećih i najčitanijih dnevnih novina u Dalmaciji, krajem ožujka održana je konferencija “Odvažne u turizmu”, na kojoj je među stručnjakinjama za