Savršena kombinacija za dječji smoothie u proljeće

dječji smoothie

Dječji smoothie postaje još primamljiviji kako stiže proljeće, donoseći sa sobom prvo ovogodišnje svježe voće i povrće. Proljetno voće poput jagoda, malina, trešanja i borovnica bogato je antioksidansima, vitaminima i mineralima koji su važni za zdrav rast i razvoj djece.

Dok ćemo na trešnje i maline još malo pričekati, na tržnicama se već pomalo mogu pronaći prve sočne i slatke jagode, a njihov osebujan okus i miris privući će svakog klinca. Osim što su ukusne, jagode pozitivno djeluju na organizam – čiste bubrege, potiču zdravlje kože, bogate je izvor vitamina C te obiluju antioksidansima. Budući da se kod neke djece pokazalo da jagode mogu izazvati alergijske reakcije jagode treba izbjegavati do djetetove druge godine života.

Dječji smoothie može biti zdravi međuobrok

Jagode mnogi vole jesti kao voćni međuobrok ili dio deserta, ali su također sjajan sastojak za dječji smoothie. Smoothieji su zdravi napitci koji se pripremaju od sirovog voća i povrća te imaju visoku nutritivnu vrijednost.

Oni su slatki, s teksturom gustog soka. Kada se namirnice pravilno kombiniraju i dodaju “superhrana” poput zdravih sjemenki ili maslinovog ulja, smoothieji postaju prava nutritivna “bomba”.

 

Prednosti

Prednost smoothieja je što je priprema izuzetno jednostavna i brza (uz kvalitetan blender), pa u pripremu možete uključiti i svog klinca, što će mu sigurno biti zabavno. Kada je riječ o okusima, za pripremu dječjih smoothieja nema puno pravila. Možete kombinirati različito voće, povrće, mlijeko ili jogurt.

Jedan od načina kako možemo obogatiti dječji smoothie je dodavanje maslinovog ulja. Maslinovo ulje poznato je po svojim ljekovitim svojstvima i bogato je zdravim masnoćama bitnim za razvoj mozga i imunološki sustav djeteta. Dodavanjem malog udjela maslinovog ulja u smoothie možemo značajno poboljšati nutritivnu vrijednost ovog obroka.

Za pripremu smoothieja treba koristiti prozračnija maslinova ulja koja će osigurati bogatstvo teksture i naglasiti okuse voća, ali neće dominirati okusima. Preporuka takvog ulja svakako je Orgula Junior Bio maslinovo ulje, potpuno prirodno ulje lagane arome.

Primjer jednog jednostavnog recepta za proljetni smoothie za djecu pronađite na našim stranicama!

Kreativnost uz kap maslinovog ulja – dobitna kombinacija

Proljetni smoothie od voća oplemenjen maslinovim uljem nije samo ukusan već je i bogat hranjivim tvarima koje su važne za zdravlje i dobrobit djece. Kako dolazi sezona različitog voća i povrća mijenjate okuse kako vam odgovora, budite maštoviti i kreativni.

Ne zaboravite svaki dječji smoothie dodatno obogatiti s malo maslinovog ulja jer ćete tako svom klincu osigurati hranjive tvari i energiju za sve aktivnosti koje ga očekuju.

ORGULA NEWSLETTER

Prijavite se na naš newsletter

Vaši osobni podaci neće se zloupotrijebiti. Orgula se obvezuje etički odnositi prema svim prikupljenim osobnim podacima te ih neće dijeliti s trećim stranama.

× Javite nam se