Salata od kvinoje, cikle i feta sira

U partnerstvu sa Šefovima kuhinja mediteranskih i europskih regija (udrugom ŠKMER) donosimo recepte dalmatinske kuhinje prilagođene najmlađim gurmanima.

Što trebam?

 

  • Sastojci za 4 osobe:
  • 200 g kvinoje
  • 500 g kuhane cikle
  • 200 g feta sira
  • sok 2 limuna
  • sol, papar
  • do 10 žlica Orgula Junior BIO ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Dressing od limuna

U bočicu za pripremu dressinga (npr. od meke plastike, sa štrcaljkom) ili zdjelicu uliti četvrtinu ili trećinu limunova soka, dodati začine i nadoliti maslinovo ulje. Ohladiti prije upotrebe. Dobro protresti prije stavljanja dressinga na salatu.

Kako pripremam?

Kvinoju prije kuhanja dobro isprati. Nakon desetak minuta kuhanja u slanoj vodi isprati je i ohladiti, a zatim je staviti u zdjelu za salatu s kuhanom ciklom narezanom na kriške i kockicama feta sira pa sve začiniti dressingom od limuna. Promiješati, probati kakavog je okusa, pa ukrasiti i poslužiti.

× Javite nam se