Menu
Salata od kvinoje, cikle i feta sira
U partnerstvu sa Šefovima kuhinja mediteranskih i europskih regija (udrugom ŠKMER) donosimo recepte dalmatinske kuhinje prilagođene najmlađim gurmanima.
Što trebam?
- Sastojci za 4 osobe:
- 200 g kvinoje
- 500 g kuhane cikle
- 200 g feta sira
- sok 2 limuna
- sol, papar
- do 10 žlica Orgula Junior BIO ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Dressing od limuna
U bočicu za pripremu dressinga (npr. od meke plastike, sa štrcaljkom) ili zdjelicu uliti četvrtinu ili trećinu limunova soka, dodati začine i nadoliti maslinovo ulje. Ohladiti prije upotrebe. Dobro protresti prije stavljanja dressinga na salatu.
Kako pripremam?
Kvinoju prije kuhanja dobro isprati. Nakon desetak minuta kuhanja u slanoj vodi isprati je i ohladiti, a zatim je staviti u zdjelu za salatu s kuhanom ciklom narezanom na kriške i kockicama feta sira pa sve začiniti dressingom od limuna. Promiješati, probati kakavog je okusa, pa ukrasiti i poslužiti.