Prirodna kozmetika na bazi maslinovog ulja za bebe i djecu

kozmetika na bazi maslinovog ulja

Organski i prirodni proizvodi kao što je prirodna kozmetika na bazi maslinovog ulja za bebe i djecu sve su češći odabir roditelja. Proizvodi bez parabena, sulfata, bojila i alergena smanjuju mogućnost pojave alergija, odnosno dermatitisa i svakako su bolja opcija za njegu djeteta. 

Bebina osjetljiva koža

Nježna i osjetljiva koža bebe podložnija je utjecajima okoline znatno više od kože odraslog čovjeka.  Činjenica koju valja istaknuti je da zaštitni sloj kože bebe nije dovoljno razvijen tj. ona ima isti broj slojeva kao i koža odrasle osobe, ali je svaki sloj znatno tanji, a stanice su raspoređene rjeđe (debljina bebine kože tek je petina debljine kože kod odraslih). Također, lojne žlijezde (proizvode emulziju vode i masti koja štiti površinu kože) tek će u malo kasnijoj dobi početi raditi u svojoj punini. Zbog svega navedenog izuzetno je važno naglasiti da:

  1. kožu beba i male djece treba posebno paziti
  2. za pravilnu njegu trebalo bi koristiti organsku, prirodnu kozmetiku kao što je prirodna kozmetika na bazi maslinovog ulja za bebe i djecu

 

Što je prirodna kozmetika?

Prirodna kozmetika sadržava isključivo prirodne sastojke, bez kemijskih dodataka poput umjetnih boja, mirisa, silikona, parabena, emulgatora i sličnog. Također, prirodna kozmetika ne testira se na životinjama, naglasak je na fair trade uvjetima proizvodnje, a jedan od postulata proizvodnje prirodne kozmetike je i zaštita prirode (nema otpuštanja štetnih kemikalija u prirodu, ambalaža se može reciklirati itd.).

Prirodna kozmetika na bazi maslinovog ulja za bebe i djecu

Ako ste tek krenuli u istraživanje prirodne kozmetike, primijetit ćete da velik postotak prirodne kozmetike ne prolazi bez jednog sastojka – maslinova ulja. Maslinovo ulje ima brojne hranjive sastojke poput esencijalnih masnih kiselina, odlikuje se snažnim antioksidativnim svojstvima te sadrži visoke razine vitamina E, kao i drugih vitamina.

Nekoliko prijedloga

Ekstradjevičansko maslinovo ulje poput Orgula Junior BIO ulja možete koristiti za povremene masaže svojeg djeteta, a pritom mora biti sobne temperature – ni hladno ni vruće. Studija koju je 2016. godine objavio američki National Library of Medicine dokazala je da su bebe masirane maslinovim uljem imale bolje hidratiziranu kožu.

Prirodna kozmetika na bazi maslinovog ulja za bebe i djecu ima brojne benefite, primjerice ako vaša beba ima tjemenicu, lakše ćete je ukloniti s nekoliko kapi toplog maslinova ulja – preporuka je to i australske neprofitne organizacije Eczema Association Australasia (EAA), a i naše su bake vjerovale u umirujuć učinak kapljice maslinova ulja u kupki za one najmlađe.

ORGULA NEWSLETTER

Prijavite se na naš newsletter

Vaši osobni podaci neće se zloupotrijebiti. Orgula se obvezuje etički odnositi prema svim prikupljenim osobnim podacima te ih neće dijeliti s trećim stranama.

× Javite nam se