Optimalne količine maslinovog ulja u prehrani najmlađih

Kao i uvijek kada je riječ o pravilnoj prehrani, ključ je optimalnom doziranju namirnica. Stoga pri pripremi obroka za djecu treba voditi brigu o preporučenim dnevnim količinama koje svakako ovise o dječjoj dobi. U periodu dohrane povrtnim kašama može se dodati jedna žličica maslinovog ulja, dok kasnije, od otprilike druge godine djetetovog života, masti bi trebale biti zastupljene s najviše 30 % dnevnog energetskog unosa. To otprilike znači da je djetetu u razvoju potrebno oko 30 g ili 3 žličice maslinovog ulja kroz sve dnevne obroke.

Nije svako ulje isto

Kod pripreme obroka za najmlađe u kombinaciji s maslinovim uljem, apsolutno je ključno koristiti ekstra djevičanska maslinova ulja. Ta ulja su potpuno prirodna i neobrađena, čime su sačuvana sva iznimno važna nutritivna svojstva. Ovakav odabir osigurava da najmlađi dobiju najbolje što maslinovo ulje može ponuditi, bez kompromisa.

Osim toga, preporučuje se odabrati ulja s nježnijim aromama, poput Orgula Junior BIO ulja. Ova ulja su pažljivo odabrana kako bi se lakše uklopila u osjetljiv ukus djece. Uzimajući u obzir da su nepca najmlađih često osjetljiva i još u fazi razvoja, ulja poput Orgula Junior BIO ulja ne samo da će im ponuditi optimalne hranjive sastojke, već će se i estetski uskladiti s njihovim preferencijama.

Pravilan odabir ekstra djevičanskih ulja, posebno onih prilagođenih mlađim nepcima, igra ključnu ulogu u oblikovanju njihovih prehrambenih navika i razvijanju ljubavi prema zdravim obrocima. Ovakav pristup ne samo da osigurava da se važne hranjive tvari primaju na najbolji način, već također stvara pozitivno iskustvo oko hrane, čime se postavljaju temelji za dugoročno zdravlje i dobar odnos s prehranom.

 

ORGULA NEWSLETTER

Prijavite se na naš newsletter

Vaši osobni podaci neće se zloupotrijebiti. Orgula se obvezuje etički odnositi prema svim prikupljenim osobnim podacima te ih neće dijeliti s trećim stranama.

× Javite nam se