Maslinovo ulje u trudnoći – da ili ne?

Pravilna prehrana uvijek je bila i bit će tema kojoj se posvećuje puno pažnje, a za vrijeme trudnoće postaje i važnija. Mi ćemo se ovdje fokusirati na to preporučuje li se ili ne maslinovo ulje u trudnoći. Rezultati najnovijeg istraživanja provedenog od strane španjolskih znanstvenika izazivaju pažnju i potvrđuju da maslinovo ulje povećava razinu antioksidansa u majčinom mlijeku. Što to točno znači?

Maslinovo ulje u trudnoći utječe na kvalitetu majčinog mlijeka

Maslinovo ulje postaje ključna namirnica za trudnice, potvrđuju rezultati istraživanja španjolskih znanstvenika objavljeni u časopisu Food Chemistry. Sve ovo proizlazi iz jedinstvene studije koja je prva izvijestila o prijenosu biljnih spojeva ekstradjevičanskog maslinova ulja s majke na potomstvo tijekom dojenja. Dr. Maria Rodrigues-Lagunas, glavna autorica studije, naglasila je važnost ovih rezultata u kontekstu prehrambene podrške trudnicama.

U posljednjem istraživanju provedenom na Fakultetu farmaceutskih i prehrambenih znanosti te Institutu za istraživanje prehrane i sigurnosti hrane u Barceloni, znanstvenici su istraživali kako maslinovo ulje u trudnoći utječe na povećanje razine antioksidansa u majčinu mlijeku.

Mediteranski tip prehrane u kojem maslinovo ulje postaje ključna namirnica za trudnice

Važnost uravnotežene prehrane za trudnice naglašava se kroz preporuku mediteranskog tipa prehrane, gdje maslinovo ulje ima ključnu ulogu. Ovaj prehrambeni pristup, s fokusom na svježem voću, povrću, mahunarkama, cjelovitim žitaricama, mliječnim proizvodima, ribi i orašastim plodovima, pridonosi urednom razvoju djeteta i zdravlju trudnice. Studije su također pokazale da mediteranska prehrana smanjuje anksioznost i stres kod trudnica te poboljšava kvalitetu sna.

U skladu s preporukama, maslinovo ulje u trudnoći svakako se preporučuje. Popularna opcija je Orgula ZLATNO, ekstra djevičansko maslinovo ulje. Ako preferirate blaži okus, Orgula Junior BIO ekstra djevičansko maslinovo ulje idealno je za trudnice i bebe koje želite priviknuti na nutritivno bogat okus maslinova ulja.

ORGULA NEWSLETTER

Prijavite se na naš newsletter

Vaši osobni podaci neće se zloupotrijebiti. Orgula se obvezuje etički odnositi prema svim prikupljenim osobnim podacima te ih neće dijeliti s trećim stranama.

× Javite nam se