Losos odrezak s osvježavajućom salatom
Što trebam?
- 200 g lososa
- 100 g svježe mix zelene salate
- 100 g rajčice
- 150 g tekućeg jogurta
- 50 g mini mozzarelle
- 10 ml Orgula Junior BIO ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- Limun, sol i svježi peršin
Kako pripremam?
Losos odrezak očistite od ljuski ako ih ima, posolite s obje strane i stavite na papir za pečenje. Losos možete peći u fritezi na vrući zrak (180 stupnjeva pet minuta) s kožom okrenutom prema gore (da bi zadržala hrskavost), zatim okrenite odrezak i pecite još pet minuta. Ako koristite pećnicu, losos pecite oko 25 minuta na 180 stupnjeva (dok se lijepo ne zarumeni). Dok se losos peče pripremite salatu. U posudu stavite mix zelene salate koju ste prethodno oprali, nasjeckanu rajčicu i sve to prelijte s par kapi limunovog soka. Na to izlijte jogurt, prelijte Orgula Junior BIO ekstra djevičanskim maslinovim uljem i dodajte sitno sjeckani svježi peršin. Salatu dobro izmiješajte.
Kako poslužiti?
Pečeni losos prebacite na tanjur, dodajte mini mozzarellu i salatu – tako ćete dobiti šareni, djetetu interesantni izgled.
Koliko vremena trebam za pripremu?
25 minuta
Fun fact:
Zahvaljujući blagom okusu, više-manje krtom mesu bez kostiju te iznimno bogatom sastavu (sadrži proteine, omega-3 masne kiseline te vitamine i minerale) losos je odličan izbor kao riblji obrok za najmlađe.