Linguine s gljivama

U partnerstvu sa Šefovima kuhinja mediteranskih i europskih regija (udrugom ŠKMER) donosimo recepte dalmatinske kuhinje prilagođene najmlađim gurmanima.

Što trebam?

 

Sastojci za 4 osobe:

  • 400 g linguina
  • 4 žlice maslinova ulja Junior
  • 1 luk (kapula)
  • 200 g svježih gljiva (npr. šampinjona i bukovača)
  • 500 g mješavine zamrznutih gljiva
  • 50 ml bijelog vina
  • povrtni temeljac ili voda od kuhanja tjestenine
  • sol, papar, mažuran
  • 25 g maslaca
  • 1 žlica sjeckanog peršina

 

 

Kako pripremam?

 

Na maslinovu ulju Junior zagrijati i popržiti luk (kapulu), narezane svježe, a zatim i zamrznute gljive. Podliti ih bijelim vinom, a kad sve prokuha, i temeljcem. Začiniti te dodati pretkuhanu tjesteninu. Još kratko prokuhati uz miješanje. Dodati maslac, sjeckani peršin i doraditi okus.

 

× Javite nam se