Menu
Linguine s gljivama
U partnerstvu sa Šefovima kuhinja mediteranskih i europskih regija (udrugom ŠKMER) donosimo recepte dalmatinske kuhinje prilagođene najmlađim gurmanima.
Što trebam?
Sastojci za 4 osobe:
- 400 g linguina
- 4 žlice maslinova ulja Junior
- 1 luk (kapula)
- 200 g svježih gljiva (npr. šampinjona i bukovača)
- 500 g mješavine zamrznutih gljiva
- 50 ml bijelog vina
- povrtni temeljac ili voda od kuhanja tjestenine
- sol, papar, mažuran
- 25 g maslaca
- 1 žlica sjeckanog peršina
Kako pripremam?
Na maslinovu ulju Junior zagrijati i popržiti luk (kapulu), narezane svježe, a zatim i zamrznute gljive. Podliti ih bijelim vinom, a kad sve prokuha, i temeljcem. Začiniti te dodati pretkuhanu tjesteninu. Još kratko prokuhati uz miješanje. Dodati maslac, sjeckani peršin i doraditi okus.