Grdobina u umaku od kozica

U partnerstvu sa Šefovima kuhinja mediteranskih i europskih regija (udrugom ŠKMER) donosimo recepte dalmatinske kuhinje prilagođene najmlađim gurmanima.

Što trebam?

Sastojci za 4 osobe:

  • 1200 g grdobine bez glave
  • sol, papar
  • oštro brašno
  • 200 ml Orgula Junior BIO ekstra djevičanskog maslinovog ulja
    200 g očišćenih repova kozica
  • 1 žlica sjeckanog češnjaka
  • 2-3 žlice domaće šalše
  • 200 ml bijelog vina
  • riblji temeljac ili voda
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • 2 žlice sjeckanog peršina

Kako pripremam?

Tri do četiri odreska grdobine po osobi začiniti i uvaljati u oštro brašno. Zapeći s obje strane na maslinovu ulju. Kad se fete grdobine okrenu, dodati kozice u tavu da se malo poprže. Začiniti i podliti vinom, a kad ono ispari, podliti temeljcem. Kratko prokuhati, tako da se meso počne odvajati od kosti. Na samom kraju, u umak umiješati malo vrhnja i peršin. Poslužiti toplo s palentom ili blitvom na dalmatinski.

 

× Javite nam se