Menu
Grdobina u umaku od kozica
U partnerstvu sa Šefovima kuhinja mediteranskih i europskih regija (udrugom ŠKMER) donosimo recepte dalmatinske kuhinje prilagođene najmlađim gurmanima.
Što trebam?
Sastojci za 4 osobe:
- 1200 g grdobine bez glave
- sol, papar
- oštro brašno
- 200 ml Orgula Junior BIO ekstra djevičanskog maslinovog ulja
200 g očišćenih repova kozica - 1 žlica sjeckanog češnjaka
- 2-3 žlice domaće šalše
- 200 ml bijelog vina
- riblji temeljac ili voda
- 100 ml vrhnja za kuhanje
- 2 žlice sjeckanog peršina
Kako pripremam?
Tri do četiri odreska grdobine po osobi začiniti i uvaljati u oštro brašno. Zapeći s obje strane na maslinovu ulju. Kad se fete grdobine okrenu, dodati kozice u tavu da se malo poprže. Začiniti i podliti vinom, a kad ono ispari, podliti temeljcem. Kratko prokuhati, tako da se meso počne odvajati od kosti. Na samom kraju, u umak umiješati malo vrhnja i peršin. Poslužiti toplo s palentom ili blitvom na dalmatinski.