X

Prerada

U suvremeno opremljenom prostoru uljare u Marušićima, tijekom mjeseca listopada i studenog  odvija se prerada maslina iz domaćih maslinika u visoko kvalitetno ulje.

  1. Postupak prerade započinje čišćenjem i pranjem ploda.
  2. Nakon opranog ploda, proces prerade se nastavlja mljevenjem, gdje se dobiva homogena masa, koja se sastoji od vode, ulja i čvrstog djela komine.
  3. Sljedeća faza u procesu prerade sastoji se od odvajanja, pojedinih dijelova homogene mase putem miješanja, nakon čega slijedi postupak prešanja i centrifugiranja. Kao rezultat dobijemo konačni proizvod maslinovo ulje.

Van sezone prerade naša uljara je otvorena za sve znatiželjnike i turiste kojima će se predstaviti način dobivanja maslinovog ulja putem promofilma i prezentacije našeg stručnog osoblja.

OBAVIJEST MASLINARIMA

Dragi maslinari,

Uljara ORGULA MARUŠIĆI će započeti sa preradom maslina kao i svake godine početkom listopada. Sve informacije i dogovor u vezi termina možete dobiti na 098/425-132 ili 021/867- 210.

NOVO: Od ove godine posjedujemo certifikat za ekološku preradu maslina.

Preradu maslina koje su bile u vodi ili moru, te „kupljačice“ će se moći dogovoriti tek od 01.11.2018.

Cijena prerade je 1,30 kn/kg.
U slučaju da je količina ploda manja od 200 kg naplaćuje se kao da je prerađeno 200 kg, odnosno 260 kn. Minimalna težina za samostalnu preradu je 120 kg.

Uljara odobrava popust članovima udruge „Paićuša“ od 10 lipa po kilogramu uz predočenje ovjerene članske iskaznice za tekuću godinu.

Osiguravamo besplatan prijevoz maslina.

Vršimo otkup maslinovog ulja ili maslina, zainteresirani maslinari neka nam se jave na 091/517- 7870.

Na uljari ćemo od 20.10.2018 vršiti prodaju maslinovog ulja u rinfuzi.